OGBS aanwezig op Lotgenotendag voor getroffenen en dierbaren van Meningitis en Encefalitis

Home > Nieuws > OGBS aanwezig op Lotgenotendag voor getroffenen en dierbaren van Meningitis en Encefalitis

13 januari 2024
Landgoed Mariënwaerdt te Beesd

OGBS zal aanwezig zijn op de Lotgenotendag voor getroffenen en dierbaren van Meningitis en Encefalitis. Graag delen we de informatie over de dag hieronder.

De gevolgen van meningitis en encefalitis kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks leven van zowel de direct getroffenen als de dierbaren dicht om hem/haar heen. Hoe ga je hiermee om? Hoe doen andere getroffenen het? Waar loop jij (nog) tegenaan? Hoe kunnen we elkaar helpen? En kun je nog een stap maken in je herstel?

“Ervaringen delen en verkennen met elkaar” is dan ook het thema van onze tweede lotgenotendag die op 13 januari 2024 wordt georganiseerd door de ItsME Foundation in samenwerking met de Nederlandse Meningitis Stichting. Ervaringen delen met lotgenoten en familie van lotgenoten, erkenning, herkenning en mogelijke tips; wie weet wat er allemaal boven tafel komt!

Nadat gastspreker Eveline Hund een inkijkje heeft gegeven in haar persoonlijke ervaring met herstel, wordt er in kleine groepen onder begeleiding van een professional het gesprek met elkaar gevoerd over wat jij belangrijk vindt.

De dag ziet er globaal als volgt uit (tijden kunnen nog wijzigen):

  • 10.30 – 11.00 Inloop
  • 11.00 – 11.30 Gastsprekers over nieuwe revalidatie technieken
  • 11.45 – 13.45 In groepjes uiteen (lunch wordt in de groepjes genuttigd)
  • 13.45 – 14.15 Plenaire afsluiting met groepsfoto
  • 14.15 – 15.00 Informele afsluiting met hapje en drankje

De kosten zijn €5,= per persoon. Voor degenen die donateur/vriend van de Nederlandse Meningitis Stichting (NMS) zijn, wordt dit bedrag door de NMS betaalt.

Meld je aan voor 25 december a.s via deze link!

“De dag dat alles anders werd” is een initiatief van ItsME Foundation en de Nederlandse Meningitis Stichting.

Itsme Foundation maakt zich hard voor meer onderzoek naar de oorzaak van Encefalitis en Meningitis, het verloop van de ziekte en naar behandelingen om het ontstekingsproces zo snel mogelijk te keren. Naast fundraising schenkt de Stichting ook aandacht aan het welzijn van getroffenen. Handvatten bieden om het leven na de ziekte weer op te pakken.

De Nederlandse Meningitis Stichting zet zich sinds 1995 in voor lotgenoten,
belangenbehartiging, informatieverstrekking, voorlichting en onderzoek naar ziekte, behandeling en nazorg van meningitis/encefalitis/sepsis.